Secondary Adv

10 kompanite me te medha te automjeteve

Share on Google+

Industria e automobilave është një biznes global, me dhjetëra miliona makina dhe kamionë që shiten çdo vit.

 

Rëndësia e industrisë së automobilave për ekonominë botërore nuk mund të nënvlerësohet, ajo përbën më shumë se tre trilion dollarë të ardhura vjetore sipas disa vlerësimeve. Industria e automobilave ka një ndikim të madh në shoqëri dhe ndikon në shumë fusha të tjera si dizajni, inxhinieri, prodhimi dhe tregtimi.

 

Ka mijëra kompani që prodhojnë automobila në të gjithë botën, nga bizneset e vogla në pronësi të familjes tek konglomeratet shumëkombëshe. Ky artikull do t'ju sjellë në një turne rreth 10 prej kompanive më të njohura të automjeteve në botë. 

 

Nissan - Të ardhurat: 96 miliardë dollarë

BMW [Bayerische Motoren Werke AG] - Të ardhurat: 117 miliardë dollarë             

Automjetet Fiat Chrysler - Të ardhurat: 121 miliardë dollarë

SAIC - Të ardhurat: 121 miliardë dollarë

General Motors - Të ardhurat: 137 miliardë dollarë

Honda - Të ardhurat: 142 miliardë dollarë

Ford - Të ardhurat: 150 miliardë dollarë

Daimler AG - Të ardhurat: 189 miliardë dollarë

Volkswagen - Të ardhurat: 275 miliardë dollarë

Toyota - Të ardhurat: 281 miliardë dollarë


Më të lexuarat