Secondary Adv

10 vendet me te sigurta ne bote per 2021

Share on Google+

Renditja që po përdoret për të përcaktuar vendet më të sigurta në botë njihet si indeksi global i paqes dhe ky është një raport që botohet çdo vit.

 

Faktorët që kontribuojnë në atë se sa i sigurt është qyteti ose një vend do të përfshinte llojin e qeverisë në pushtet dhe sa e fortë është siguria në mënyrë që të zhdukë agresionin e brendshëm dhe ndërhyrjet e jashtme. Renditja që po përdoret për të përcaktuar vendet më të sigurta në botë njihet si indeksi global i paqes dhe ky është një raport që botohet çdo vit nga instituti i ekonomisë dhe paqes.

 

Ky institut është një organizatë jopartiake e pavarur jofitimprurëse që i kushtohet Ward-it duke zhvendosur fokusin e botës te paqja si një masë e arritshme pozitive dhe e prekshme e mirëqenies dhe progresit njerëzor.

 

10. Republika Çeke

9. Japonia

8. Sllovenia

7. Singapori

6. Kanada

5. Danimarka

4. Austri

3. Portugalia

2. Zelanda e Re

1. Islanda


Më të lexuarat