Secondary Adv

Projekti i resortit luksoz ne Maldives

Share on Google+

I quajtur "Patina Maldives", një resort i gjerë, i projektuar nga studio MK27 feston vetminë e kontekstit të tij ishullor ndërsa inkurajon ndërveprimet shoqërore.

 

Ekipi në studion e arkitekturës me bazë në Sao Paulo harton hotelin e tij si një festë e vizitorëve brenda natyrës. Arkitektura në vetvete realizohet si një grup vëllimesh të vogla që prekin tokën me delikatesë.

Ishujt ‘Patina Maldive’ të studios MK27 brenda një ishulli ndjekin kthesat natyrore të topografisë bregdetare. Rruga e vetme e ndërtuar, në dru, përcakton një aks që organizon të gjithë programin për hotelin. Përgjatë njërës anë të këtij vendkalimi është një ndërtesë kryesore dhe shumica e vilave.

Vetë ndërtesat shprehen me zbukurim minimal, pasi vetë peizazhi shërben për zbukurimin e ishullit. Kulmi i pemëve krijon privatësi për vilat dhe shpaloset për të nxjerrë në pah ndërtesat më të rëndësishme të zakonshme, duke krijuar një hierarki fokusimi në strukturat e ndryshme të ndërtuara të resortit.

Hoteli Patina Maldives është një kaleidoskop i atmosferave të cilin studio MK27 e organizon në një mënyrë ngritëse, nga private në publike, nga izolimi në përkatësinë, nga thjeshtësia në sofistikimin. Resorti është një ndërtesë e pushtuar nga qielli dhe bimësia e dendur nga të gjitha anët.


Më të lexuarat