Secondary Adv

Tesla sjell robotin humanoid ne 2022

Share on Google+

Tesla do sjellë një robot humanoid në 2022, projektuar për të trajtuar punë të rrezikshme, të përsëritura ose të mërzitshme që njerëzit nuk duan të bëjnë, ka njoftuar Musk.

 

Sipërmarrësi bëri zbulimin gjatë ngjarjes së Tesla's AI Day dje, e cila u transmetua drejtpërdrejt nga selia e firmës në Palo Alto, me seli në Kaliforni. Musk tha se roboti do të merrej me punë nga marrja e sendeve ushqimore deri te montimi i makinave.

Roboti, shtoi ai, do të adresojë mungesat e fuqisë punëtore dhe do të ketë 'implikime të thella për ekonominë'. Ndërsa është e paqartë se sa do të shitet me pakicë 'Tesla Bot', Musk tha se do të ishte e rëndësishme të mos e bënim makinën 'super të shtrenjtë'. 

Ndërsa Musk nuk komentoi drejtpërdrejt mbi shqyrtimin e fundit që iu dha sigurisë së teknologjisë së Tesla, ai shprehu besimin se firma do të arrijë vetë-drejtimin e plotë me nivele më të larta sigurie sesa shoferët njerëzorë.

CEO gjithashtu zbuloi se Tesla do të prezantojë pajisje të reja për kompjuterin vetë-drejtues në kamionin e tij elektrik Cybertruck në "rreth një vit apo më shumë". Kjo pason njoftimin në korrik se firma do të shtyjë nisjen komerciale të Cybertruck nga ky vit-por Tesla nuk e ka bërë të qartë kur pret që automjeti i stilit futuristik të dalë në treg.


Më të lexuarat