Secondary Adv

Zhvillohet testi i shpejte i njejte me PCR

Share on Google+

Një test i ri Covid i cili thuhet se është më i shpejtë dhe po aq i saktë sa një PCR, mund të hidhet në qarkullim në vetëm tre muaj.

 

Ekspertët nga Universiteti i Birminghamit pohojnë se ata kanë zhvilluar një pajisje për analizimin e shtupës që jep një rezultat në vend në vetëm 3 minuta. Testet e shpejta janë më pak të besueshme dhe nuk mund të përdoren për udhëtime të huaja.

Një studim i testit të ri-i njohur si RTF-EXPAR, zbuloi se saktësia e tij ishte 'ekuivalente' me PCR, duke prodhuar rezultatin e saktë më shumë se nëntë në dhjetë herë. Në një provë të caktuar, pajisja zbuloi Covid në 8 minuta në krahasim me 42 minutat që iu deshën një PCR për të zbuluar virusin në të njëjtin mostër.

Në realitet, një test PCR kërkon mesatarisht një ditë të plotë për të dhënë një rezultat për shkak të kohës që duhet që mostra të dërgohet në një laborator për analiza. Metoda e re sheh një mostër të shtupës së fytit dhe hundës të futur në një makinë që pastron materialin gjenetik të virusit dhe e përforcon atë shumë herë.

Ajo kryhet nga një profesionist i trajnuar. Një nga studiuesit prapa testit tha se do të ishte 'i përshtatshëm në mënyrë ideale' për aeroportet dhe mund të hidhej në treg në tre deri në gjashtë muaj me mbështetje komerciale. Ndërsa kostoja e saktë nuk është zbuluar, ata kanë premtuar se do të jetë "shumë më I lirë" sesa një test PCR.


Më të lexuarat