Secondary Adv

IPhone 13 mund te permbaje lidhje satelitore

Share on Google+

Apple planifikon t'ju lejojë të lidhni iPhone tuaj me satelitët në mënyrë që të mund të kontaktoni shërbimet e urgjencës në zonat që nuk kanë mbulim celular.

 

Artikulli i Bloomberg u botua pasi analisti i Apple Ming-Chi Kuo tha të Dielën se iPhone 13 mund të jetë në gjendje të bëjë thirrje satelitore.

Kuo shpesh zbulon detaje në lidhje me planet e Apple para se kompania t'i njoftojë ato zyrtarisht, por burimet e Bloomberg tregojnë se qasja e Apple për lidhjen satelitore të iPhone mund të jetë më e kufizuar në nisje.

Një veçori, e quajtur Mesazhi i Urgjencës përmes Satelitit, do t'ju lejojë të dërgoni mesazhe në shërbimet e urgjencës dhe kontaktet e urgjencës kur nuk keni një sinjal celular duke shfrytëzuar një rrjet satelitor, sipas Bloomberg. Këto mesazhe do të kenë një kufi gjatësie.

Dhe kur po i dërgoni një prej këtyre mesazheve një kontakti urgjence, thuhet se do të kalojë edhe nëse ata kanë të aktivizuar modalitetin Mos shqetëso, gjë që mund të ndihmojë për të siguruar që mesazhi juaj të shihet. Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të dërgoni informacione të tilla si vendndodhja juaj dhe ID juaj mjekësore (të cilën mund ta konfiguroni në aplikacionin Health).

Ju gjithashtu mund të jeni në gjendje të njoftoni kontaktet e urgjencës në të njëjtën kohë kur raportoni një urgjencë. Bloomberg raporton se iPhone i ardhshëm mund të ketë pajisjen e kërkuar për të bërë thirrje satelitore.


Më të lexuarat