Secondary Adv

Domino Zanzibar, kulla e dyte me e larte ne Afrike

Share on Google+

Cassia zbulon planet për ‘kullën komerciale Domino Zanzibar’, një rrokaqiell spiral në një ishull të krijuar nga njeriu në brigjet perëndimore të arkipelagut zanzibar të Tanzanisë.

 

Zhvillimi masiv prej 370,000 m2 me përdorim të përzier thuhet se do të bëhet ndërtesa e dytë më e lartë në Afrikë dhe hoteli më i madh në Afrikën Lindore dhe Qendrore. Projekti merr frymëzimin e dizajnit nga forma e dominove të grumbulluara dhe përbëhet nga 360 ‘çelësa’ që ngrihen drejt një platforme vëzhgimi në krye.

Gjithçka që i mungonte ishte investitori dhe vendi i duhur vizionar për ta bërë atë realitet. Vende si në Vietnam ashtu edhe në Arabinë Saudite. Të dy vendet u treguan jokonkluzive, megjithatë për shkak të kufizimeve në lartësi, buxhet, det dhe infrastrukturë, për të mos folur për pandeminë COVID-19.

Zhvillimi do të realizohet në një zone prej 20 hektarësh, 4 km të gjatë, dhe masterplani i gjerë përfshin programe të kohës së lirë, argëtuese, pakicë dhe rezidenciale me karakteristika të dukshme. Vetë kulla do të strehojë 560 njësi banimi, si dhe një hotel me 5 dhe 6 yje dhe objekte spa.

I pozicionuar si një nga destinacionet e para vërtet ikonike globale të Afrikës për turizmin, argëtimin, kulturën dhe konferencat, Domino Zanzibar do t'u ofrojë vizitorëve, banorëve dhe bizneseve një program shumëplanësh të idejuar për të krijuar përvoja të veçanta gjatë gjithë vitit.


Më të lexuarat