Secondary Adv

Facebook po pergjon 2 mld perdorues te WhatsApp

Share on Google+

Shërbimi i mesazheve të koduara të Facebook WhatsApp mund të mos jetë aq privat sa mendoni se është, sipas një raporti të publikuar nga ProPublica.

 

WhatsApp, i cili është aplikacioni global më i popullarizuar i mesazheve celulare në botë me mbi dy miliardë përdorues aktivë mujorë, thotë se kompania e tij mëmë Facebook nuk mund të ketë qasje në bisedat mes përdoruesve.

Sidoqoftë, është raportuar se Facebook paguan mbi 1.000 punëtorë në të gjithë botën për të lexuar dhe monitoruar mesazhet e supozuara private të WhatsApp, duke hedhur dyshime mbi praktikat e privatësisë së gjigantit të mediave sociale. Aplikacioni i mesazheve ka pasur kriptim nga fundi në fund që nga viti 2016; megjithatë, ka disa rrethana në të cilat mesazhet mund të lexohen nga këta monitorues.

Facebook Accenture punëson të paktën 1.000 moderatorë të cilët rishikojnë përmbajtjen e raportuar nga përdoruesit, dhe ProPublica shkruan se ata vëzhgojnë mesazhet e padëshiruara, dezinformatat, gjuhën e urrejtjes, kërcënimet e mundshme terroriste, abuzimin seksual të fëmijëve material (CSAM), shantazh dhe "biznese të orientuara seksualisht", ndër të tjera.

Sipas vlerësimit, përdoruesi ose mund të bllokohet, të përjashtohet, ose të shtohet në një listë vëzhgimi, dhe mesazhe të pakriptuara nga përdoruesit në listën "proaktive" mund të shihen së bashku me të dhënat e tjera të përdoruesit. Dihet gjithashtu se kompania ndan disa të dhëna private me agjencitë e zbatimit të ligjit.


Më të lexuarat