Secondary Adv

BIG do ndertoje kullen e katert ne Milano

Share on Google+

BIG ka nisur ndërtimin e CityWave, e cila do lidhë vizualisht kullat e CityLife të Milanos me 1 çati të ulët që dyfishohet si një nga stacionet më të mëdha urbane të energjisë fotovoltaike në Itali.

 

Studioja e arkitekturës daneze ka projektuar ndërtesën e katërt për vendin, e cila përmban kulla nga Zaha Hadid Architects, Daniel Libeskind dhe Arata Isozaki.

BIG fitoi një konkurs për të hartuar ndërtimin e katërt të me një propozim "për të përfunduar, jo për të konkurruar" me ndërtesat ekzistuese në rrethin CityLife. Ndërtesa CityWave e BIG, e quajtur më parë Portico, në vend të kësaj përmban dy ndërtesa të ulëta zyre të bashkuara me një çati të lakuar që do të mbulojë një hapësirë ​​të madhe publike.

Kulmi tani do të shtrihet në më shumë se 200 metra në gjatësi, me rreth 11,000 metra katrorë panele të aftë për të prodhuar një energji prej rreth 1,200 megavat orë në vit. BIG beson se mund të jetë tenda diellore më e madhe urbane e integruar në Evropë.

Arkitektët projektuan një ndërtesë 12-katëshe dhe 22-katëshe të lidhur me një tendë të lakuar. Kjo siguron një lidhje vizuale midis ndërtesave dhe krijon një portë drejt qytetit përtej, duke integruar CityLife me rrugët dhe infrastrukturën përreth.

Përveç sigurimit të energjisë diellore, struktura do të mundësojë grumbullimin e ujit të shiut. Brenda ndërtesave, do të ketë 63,000 metra katrorë zyre me qira dhe hapësirë ​​me pakicë. 

Brenda, një shkallë gjigande skulpturore do të lidhë vizualisht pesë katet e para, ndërsa një seri kaskadash tarracash nën çatinë e hapur lidh katet pasuese. 


Më të lexuarat