Secondary Adv

Star, kulla prej xhami qe do ndertohet ne Hollywood

Share on Google+

MAD architects ka thënë se do të kthehet në Kaliforni me ‘Star’, një kullë zyre biomorfike e vendosur në zemër të Hollywood.

 

Propozimi i sapo zbuluar shfaq një formë të pazakontë, duke integruar kopshte dhe tarraca të mbushura me pemë në 22 kate. Pritet të hapet diku në vitin 2026, "ylli" do të shërbejë si një pikë referimi i ri ikonik.

Lartësia 46451.52 m2 nuk duket si fqinjët e saj të ulët. Vëllimi i "yllit" përbëhet nga tre tuba prej xhami të mbyllur në një kube gjigante xhami dhe të shënuar nga një superstrukturë brezi që përsërit siluetën e një veze.

Ky brez i hollë që kalon nëpër strukturën skulpturore i shërben një qëllimi praktik, duke vepruar si një pistë teleferiku që do të transportojë lehtësisht udhëtarët në restorantin e mbyllur të tavanit, hapësirën e eventeve dhe kuvertën e vëzhgimit 360 gradë.

‘Ylli’ është krijuar posaçërisht për realitetin post-covid, duke u fokusuar në përmirësimin e mirëqenies fizike, emocionale dhe mendore të punonjësve. Arkitektët kanë vënë theks të madh në kërkesat e dritës dhe ajrit, ndërsa ata po synojnë gjithashtu certifikimin WELL dhe LEED.

Për më tepër, dizajni përfshin hapësirë ​​të bollshme në natyrë, si dhe tarraca të mbjella për të shijuar punëtorët. Ndërkohë, pjesa e sipërme do të ketë gjithashtu një kopsht, duke i siguruar pjesës së sipërme të strukturës një atmosferë të ngjashme me terrariumin.


Më të lexuarat