Secondary Adv

Avioni me i madh ne bote do jete gati ne 2025

Share on Google+

HAV njoftuan se avioni më i madh në botë airlander 10, do jetë gati për transport pasagjerësh në 4 vjet, duke ofruar mundësi lëvizshmërie ajrore me emetime të ulëta.

 

I ngjan më shumë një trageti sesa një avioni, automjeti zotëron një kabinë të bollshme që u siguron udhëtarëve një vend të rehatshëm me qasje të drejtpërdrejtë në rreshtat.

Avioni do të jetë i disponueshëm me deri në 100 vende në një konfigurim hibrid-elektrik, duke operuar me 10% të emetimeve të një avioni konvencional. Transporti me Airlander 10 përpiqet të jetë më i qetë, më i gjallë dhe më komod, pasi pasagjerët mund të pushojnë në një kabinë pa zhurmë, ose dridhje që mund të hasen në fluturimet e tjera.

Për më tepër, avioni është i veshur me dritare nga dyshemeja në tavan që lejojnë shumë dritë natyrale të hyjë në brendësi ndërsa u siguron udhëtarëve pamje panoramike që shikojnë jashtë. Sipas HAV, udhëtimi me një avion të rregullt është më i shpejtë sesa me airlander, por siç duket, komoditeti fiton mbi shpejtësinë për klientët e synuar.

Konfigurimi i Airlander gjithashtu mund të strehojë sensorë të mëdhenj, të fuqishëm, sisteme të afta dhe pajisje kompjuterike dhe komunikimi të avancuara, pasi dizajni i tij lejon të ngrejë pesha të mëdha. Deri në vitin 2030, HAV pret të ketë një avion plotësisht elektrik, me vizionin e aviacionit me karbon zero. 


Më të lexuarat