Secondary Adv

Citroën zbulon makinen autonome qe ndryshon forme

Share on Google+

Imagjinoni një autobus pa shofer që u ndal vetëm për ju dhe u konfigurua saktësisht ashtu si ju nevojitej.

 

Ky është koncepti pas Citroën Skate, automjetit elektrik autonom të sapo zbuluar të automobilave francezë, i cili vjen me tre “pode” të këmbyeshëm që mund të ndërrohen në vetëm 10 sekonda.

Një pod, i markuar me zinxhirin francez të hoteleve luksoze Sofitel, duket dhe ndihet si një banket luksoz i hotelit, ndërsa një tjetër është një transport i orientuar drejt fitnesit me një makinë kanotazhi të integruar.

Citroën Skate është projektuar për të lëvizur në një korsi të caktuar, por rrotat e tij të gjithanshme Eagle 360 ​​dhe gomat sferike Goodyear e lejojnë atë të lëvizë në çdo drejtim. Rrotat i japin robotit liri të plotë 360 ° të lëvizjes "në mënyrë që të mund të udhëtojë në çdo drejtim.

Me Teknologjinë pa shofer Skate mbështetet në Autonomous Mobility Vision të prodhuesit të makinave 102-vjeçare, një sistem i sensorëve të radarit dhe LiDAR të fshehur pas logove të Citroën që zbulojnë këmbësorët, çiklistët dhe makina të tjera që u krijua për herë të parë për makinën Citroen 19_19 Concept në 2019.

Duke u karikuar automatikisht në stacionet e dedikuara përgjatë rrugës së tij, Skate është projektuar të funksionojë pothuajse vazhdimisht. Tre modele janë zhvilluar deri më tani, dhe modulet unike mund të shkëmbehen në vetëm 10 sekonda.


Më të lexuarat