Secondary Adv

Projekti i nderteses me 2 vellime te arta ne Shenzen

Share on Google+

Projekti merr emrin ‘qendra e arteve performuese’ dhe do të qëndrojë si një ikonë e re që nënkupton zhvillimin e qytetit në një destinacion kryesor kulturor në Kinë.

 

Ndërtesa skulpturore do të qëndrojë si pjesë e një masterplani më të madh në rrethin Futian të Shenzhenit. Së bashku me një sallë ekspozite dhe qendër kulture, projekti do të integrojë elementë të nxitur nga komuniteti në qytetin e drejtuar nga teknologjia.

Qendra e arkitektëve në Shenzhen përcaktohet nga dy vëllimet e saj organike të arta të cilat nguliten butë së bashku. ekipi i projektimit vëren se këto dy forma të buta përfaqësojnë dikotominë e traditave të qytetit dhe të ardhmen e tij.

Këto dy vëllime të arta strehojnë atriume me shumë nivele. Vëllimet janë pjesërisht të mbyllura brenda një rrethimi të tejdukshëm dhe të ndritshëm, një strukturë dinamike e cila transformohet me ndryshimin e motit dhe kalimin e kohës.

Në përgjithësi, ndërtesa nënkupton rrjedhat vizuale dhe formale, duke shfaqur qarkullimin e hapur të vizitorëve brenda, ndërsa i bën jehonë bregdetit aty pranë.


Më të lexuarat