Secondary Adv

Roboat, varka elektrike vetedrejtuese

Share on Google+

Roboat, varka autonome e zhvilluar nga instituti i amsterdamit për zgjidhje të avancuara, po shkon një hap më afër për të qenë plotësisht funksional.

 

Në prill 2021, një vinç i ri rrotullues u ngrit në Amsterdam, duke lejuar që një prototip roboat në shkallë të plotë të hidhej dhe të testohej në ujë. Hapi tjetër i projektit është të provosh varkat elektrike në pjesë të tjera të qytetit, ku ata do të mësojnë se si të lundrojnë në kanalet e famshme të Amsterdamit.

Dy njësi Roboat në shkallë të plotë, lucy dhe kristal, do të testohen në amsterdam më 28 tetor 2021, duke i ofruar publikut mundësinë për të mësuar më shumë rreth asaj se si teknologjia pas këtyre varkave novatore mund të aplikohet në rrugët ujore urbane në të gjithë botën.

Cdo varkë është 4 metra e gjatë, nuk ka nevojë për shofer dhe mundësohet nga elektriciteti. Anijet janë gjithashtu modulare, që do të thotë se një flotë njësish mund të lidhen për të krijuar një urë të përkohshme ose një skenë lundruese.

Për qytetet e pasura me ujë si amsterdami, transporti autonom me ujë ofron mundësi interesante për të përmirësuar infrastrukturën urbane,’shpjegon Stephan van dijk, drejtor i inovacionit në AMS. 


Më të lexuarat