Secondary Adv

BMW do ndaloje prodhimin e makinave me karburant

Share on Google+

Ne kemi ekzaminuar tashmë se çfarë do të ndodhte nëse të gjithë motorët me djegie të brendshme (ICE) do të ndaloheshin menjëherë, ka thënë BMW.

 

Tani, duket e ngadaltë por me siguri se po arrijmë në atë pikë. Në një konferencë që shënoi fillimin e prodhimit të modelit elektrik i4 të BMW, kreu i prodhimit të kompanisë zbuloi se firma do të ndalojë prodhimin e motorëve me djegie të brendshme në fabrikën e saj kryesore në Mynih deri në vitin 2024, sipas Reuters.

Shefi i prodhimit Milan Nedeljkovic shtoi se deri në 2023 të paktën gjysma e automjeteve të prodhuara në Mynih do të elektrizohen, qoftë ato elektrike me bateri ose hibride plug-in.

Megjithatë, fabrikat e BMW në Austri dhe MB do të vazhdojnë të prodhojnë ICE për modelet e tjera të automjeteve të saj që funksionojnë me lëndë djegëse fosile. BMW ka investuar shumë në automjetet elektrike dhe madje ka bërë bujë me skuterët e saj të rinj elektrikë.

BMW i ka vendosur vetes një objektiv ambicioz që të paktën 50% e shitjeve të makinave të reja globale të jenë elektrike deri në vitin 2030 dhe gjithashtu ka premtuar të ulë emetimet nga logjistika e transportit në fabrikat e saj duke treguar një përkushtim të vërtetë ndaj mjedisit.

Firma planifikon të përdorë transportin hekurudhor dhe kamionë me bateri për të transportuar automjete brenda dhe rreth fabrikës së saj për të zvogëluar gjurmën e karbonit.


Më të lexuarat