Secondary Adv

Inagurohet stadiumi ne Doha qe do mireprese Kupen e Botes

Share on Google+

Stadiumi Al Thumama në Doha i projektuar nga arkitekti i Katarit Ibrahim M Jaidah është inauguruar përpara Kupës së Botës FIFA 2022. 

 

Stadiumi me kapacitet 40,000 persona në jug të Dohas është vendi i gjashtë i gatshëm për turneun që do të përfundojë përpara Kupës së Botës, e cila është planifikuar të zhvillohet në Katar vitin e ardhshëm.

I quajtur Stadiumi Al Thumama sipas një peme të gjetur në vend, stadiumi ka një formë rrethore të dallueshme. Ai u projektua nga Jaidah, për t'u dukur si një gahfiya, kapelat tradicionale të endura të kokës që mbahen në të gjithë Lindjen e Mesme.

Stadiumi rrethor ka një strukturë betoni që do të ketë 40,000 vende gjatë Kupës së Botës. Mbi dhe përreth, kjo tendë në formë kapaku do të sigurojë hije për spektatorët dhe lojtarët si pjesë e strategjisë së ftohjes së stadiumit.

Ashtu si shumë prej vendeve të Kupës së Botës, që do të luhet në nëntor dhe dhjetor, edhe stadiumi Al Thumama do të ftohet artificialisht.

Në këtë stadium, ajri ftohet duke përdorur freskuese të mundësuara nga energjia diellore dhe më pas lëshohet në ambientet e stadiumit përmes grykave të mëdha anës fushës dhe grilave në tribuna.

Pas Kupës së Botës, kapaciteti i stadiumit do të reduktohet, duke hequr 20,000 ulëse nga tribunat e sipërme. Në vend të tyre do të ndërtohet një hotel butik me 60 dhoma me pamje direkt nga fusha.


Më të lexuarat