Secondary Adv

Projektohet vazhdimi i kulles ikonike ne New York

Share on Google+

Ky propozim është një shembull i dizajnit të ripërdorimit adaptiv, duke transformuar rrokaqiejt e zyrave si ndërtesa, në hapësira banimi.

 

Nëpërmjet projektimit dhe programimit të shtëpive dhe hapësirave publike, Ahmed Helal u përpoq të ofronte një mënyrë jetese të arritshme, duke iu përshtatur kërkesave të epokës post-covid.

Ripërdorimi adaptiv është e vetmja rrugë që mund t'i përgjigjet këtyre kushteve, duke ringjallur ndërtesat e vjetruara duke krijuar struktura të gjalla dhe thelbësore që shërbejnë për të zbutur dy krizat themelore arkitekturore në qytet: strehimin dhe hapësirën publike.

Që nga ndërtimi i ndërtesës në 1820, kulla e zyrës është bërë sinonim i produktivitetit të jakës së bardhë në qytetin e Nju Jorkut. Në 200 vitet e mëvonshme, rreth 450 milionë metra katrorë hapësirë ​​për zyra janë ndërtuar në 5 bashkitë, duke përbërë mbi 10% të të gjithë hapësirave të zyrave brenda Shteteve të Bashkuara.

Më pas, në vitin 2020, pandemia globale e koronavirusit ndërpreu plotësisht hierarkinë e korporatës. Ky ndryshim i paradigmës e ka bërë të vjetëruar kullën e zyrave tregtare.

Nëse kjo tipologji nuk ka më vlerë, atëherë çfarë duhet të bëjmë me stokun e ndërtesave të vjetruara? Kjo është pyetja që Ahmed Helal u përpoq të trajtonte me këtë ndërtesë.


Më të lexuarat