Secondary Adv

Ora smart e Facebook me kamera te perparme

Share on Google+

Meta, e njohur më parë si Facebook, po zhvillon një orë inteligjente që mburret me një kamerë të përparme për të rivalizuar orën shumë të njohur të Apple.

  

Pajisja e platformës së mediave sociale, e koduar "Milan", u pa si një imazh brenda aplikacioneve të saj për iPhone, siç u raportua për herë të parë nga Bloomberg.

Imazhi u pa në aplikacionin e Meta për kontrollin e syzeve inteligjente Ray-Ban Stories dhe u vu re nga zhvilluesi i aplikacionit Steve Moser, i cili ndau zbulimin në Twitter.

Ora mendohet se do të jetë gjithashtu çelik inox dhe duket e shkëputur nga rripi. Nëse Meta mund të nxjerrë një orë inteligjente, do të jetë i pari që përfshin një kamerë të përparme.

Lajmet për pajisjen e re erdhën vetëm pak orë pasi Zuckerberg zbuloi emrin e ri të Facebook, Meta, gjatë transmetimit të drejtpërdrejtë virtual të Connect 2021, i cili gjithashtu pa një pajisje të re.

Pajisja, e koduar me emrin Project Cambria, u shfaq vetëm në një video të shkurtër që linte vend për imagjinatën. Megjithatë, CEO zbuloi disa nga veçoritë e reja që e bëjnë atë një pajisje virtuale 'të nivelit të lartë' dhe realitet të shtuar.

Ai do të përfshijë sensorë që i mundësojnë avatarit të një përdoruesi të krijojë kontakt natyral me sy dhe shprehje të fytyrës në kohë reale ndërsa është në metaverse.


Më të lexuarat