Secondary Adv

Nis ndertimi i qytetit futuristik ne Arabine Saudite

Share on Google+

Arabia Saudite ka nisur punën për qytetin futuristik të shkretëtirës që do jetë pa makina dhe rrugë dhe do të fuqizohet nga 100% energji e pastër.

 

Princi i Kurorës Mohammed bin Salman njoftoi për herë të parë planet për The Line, një seri zonash urbane 105 milje të gjatë, në janar.

Tani buldozerët më në fund kanë filluar të lëvizin tokën dhe të hapin tunele nëpër male për të instaluar tre shtresat e qytetit linear: një zonë sipërfaqësore për këmbësorët, plus dy shtresa nëntokësore për transport dhe infrastrukturë.

Duke u shtrirë nga malet e Arabisë Saudite veriperëndimore deri në Detin e Kuq, grupet e komuniteteve të grumbulluara të The Line do strehojnë deri në 1 milion njerëz në total, të lidhur me tranzit me shpejtësi ultra të lartë dhe 'zgjidhje të lëvizshmërisë autonome', sipas një njoftimi.

Shkollat, restorantet, dyqanet dhe destinacionet e tjera do të jenë të gjitha brenda një shëtitjeje prej pesë minutash dhe "asnjë udhëtim nuk do të jetë më i gjatë se 20 minuta".

Forma e saj lineare dhe infrastruktura nëntokësore do të ndihmojnë në ruajtjen e 95% të peizazhit natyror, thanë zhvilluesit.

Arabia Saudite do të investojë midis 100 dhe 200 mld dollarë në The Line, e cila parashikohet të gjenerojë 380,000 vende të reja pune dhe të rrisë PBB e Arabisë Saudite me afërsisht 48 miliardë dollarë deri në vitin 2030.


Më të lexuarat