Secondary Adv

Nje qiellgervishtese do mbledhe shiun ne shkretetire

Share on Google+

BPAS Architects imagjinon ndërtimin e rrokaqiejve të mëdhenj që mbledhin ujë për njerëzimin që të mbijetojë në shkretëtirë.

 

I titulluar A New World: The Desert Faction, projekti imagjinon një të ardhme ku shkretëtira e Saharasë është zgjeruar ndjeshëm dhe njerëzit janë detyruar të ndërtojnë komunitete gjithnjë e më të mëdha në mjedisin e nxehtë dhe të thatë.

Në vizionin e BPAS Architects, teknologjia funksionon së bashku me mjedisin e shkretëtirës, ​​me energjinë e mbledhur nëpërmjet paneleve diellore. Uji është i pakët dhe rrokaqiejt e grupit mbledhin ujin e shiut përpara se të avullojë, duke e pompuar atë përmes tuneleve nëntokësore në zonat bujqësore dhe komunitetet përreth.

Uji e transformon shkretëtirën në një peizazh pjellor ku rriten të korrat dhe komunitetet lulëzojnë, duke e kthyer përfundimisht shkretëtirëzimin. Rrokaqielli i botës së re arrin një lartësi prej 1000 metrash për të mbledhur shiun përpara se të avullojë.

 

Pasi uji mblidhet, ai kalon i sigurt përmes rrokaqiellit deri në depo nëntokësore. Nga këtu, uji mund të pompohet duke përdorur energjinë nga panelet diellore në zonat bujqësore përreth; për ujë, kanalizime dhe higjienë.

Duke përdorur panelet diellore dhe teknologjinë e ngrohjes, energjia natyrore absorbohet dhe shndërrohet në energji për përdorim të përditshëm.


Më të lexuarat