Secondary Adv

Projekti i kulles me fasade te thyer me gjelberim

Share on Google+

MAD architects zbulojnë projektin e ‘One river north’ në Denver, Kolorado, projekti i tij i parë për banim në Amerikën e Veriut.

 

Kulla revolucionare synon të ripërcaktojë jetesën urbane dhe ndodhet në zonën e gjallë të lumit verior të Denverit. Një lumë në veri mjegullon pragun midis mjediseve të ndërtuara dhe natyrore, duke tërhequr nga peizazhi i pasur i Kolorados për t'i bërë jehonë përvojës së ngjitjes në terren malor.

Ndërtesa 16-katëshe do të përfshijë 187 rezidenca me qira dhe do të ketë 13,352 metra katrorë ambiente komoditeti në ajër të hapur, duke përfshirë elementë uji të valëzuar dhe një vendkalim peizazhi, si shtigje, që përshkon 4 kate.

Përveç kësaj, një tarracë në çati prej 6813 metra katrorë, me një pishinë, spa dhe kopsht të përshtatur nga pamjet e largëta të maleve shkëmbore, do të përziejë pa probleme bukurinë natyrore të shtëpisë me peizazhin përtej.

Tipari më përcaktues i kullës së projektuar nga MAD architects është një çarje 10-katëshe me peizazh. Me këtë element të jashtëm, ekipi i dizajnit merr frymëzim nga format e ndryshme të tokës së Kolorados.

Kjo çarje skulpturore hap pamjet e banorëve dhe ndërthur natyrën me kontekstin urban. Projekti sapo ka dalë dhe pritet të përfundojë në fund të vitit 2023.


Më të lexuarat