Secondary Adv

Apple po zhvillon drone qe kontrollohen nga iPhone

Share on Google+

Apple thuhet se po zhvillon disa teknologji jashtë telefonave, teksa patentat e reja të gjigantit të teknologjisë sugjerojnë se ai mund të jetë duke punuar në një dron.

 

Përafërsisht dy patenta përshkruajnë mjete të vogla ajrore pa pilot (UAV) që çiftëzohen me kontrollues wireless ose dronë që operohen nëpërmjet një iPhone ose një Nintendo DS.

Imazhet në patenta përshkruajnë një dron të vogël me katër helika, një i zakonshëm i krijuar për UAV-të e vegjël. Një patentë, përshkruan përdorimin e kontrollorëve me valë për të operuar UAV-në e Apple.

Ky dokument mbulon aparatet, sistemet dhe metodat për çiftimin e UAV-ve me/nga kontrollorët UAV. Kontrollorët, sipas aplikacionit, do të kishin të paktën një antenë për të kryer komunikimin celular me dronin.

UAV-të do të dizajnoheshin gjithashtu me një lloj memorie dhe elementi përpunues që do ta lejonte atë të kujtonte detyrat e mëparshme të dërguara nga kontrollorët.

Patenta e dytë, përshkruan përdorimin e një smartphone, veçanërisht iPhone të Apple, për të kontrolluar dronin. Patenta gjithashtu vë në dukje se një sistem portativ lojërash si një avancim Nintendo DS ose Gameboy mund të fuqizojë gjithashtu UAV.


Më të lexuarat