Secondary Adv

Projekti i 7 piramidave te permbysura ne Kajro

Share on Google+

Arkitekti Marchisciana Saverio Adrian parashikon një grup prej 7 piramidash të shpërndara të përmbysura që qëndrojnë midis qytetit në Egjipt.

 

Strukturat i ngjajnë merimangave të mëdha çeliku me këmbë shumë të gjata dhe të holla që duket se rrethojnë metropolin. Duke u shfaqur si qendra kulturore dhe arsimore, dhe duke shërbyer gjithashtu si observatorë, pikat formojnë një sistem autonom urban që qëndron lart.

Toka bujqësore e mbetur e Egjiptit po shterrohet dhe po zëvendësohet nga lagje të mëdha të ngopura me ndërtesa, pa parqe apo hapësira publike urbane.

Sipas situatës së mësipërme, "shtatë piramidat e reja për Kajron" synon të përhapë ide të reja pozitive që përpiqen të rigjenerojnë këtë metropol të çrregullt afrikan. Secila piramidë do të identifikohet me emrin e një prej perëndive të lashta egjiptiane.

Të gjitha piramidat do të lidhen me një sistem monoshinë, me një stacion në bazën e secilës piramidë, i cili mund të lëvizë nga një vend në tjetrin.

Ashensorët e mëdhenj panoramikë dhe kullat e shkallëve, të vendosura brenda kolonave, do t'i çojnë vizitorët nga qyteti kaotik në atë kulturor. Tarracat në majë të piramidave do të veprojnë si sheshe të mëdha panoramike që hapen drejt peizazhit.


Më të lexuarat