Secondary Adv

iPhone i ardhshem mund te jete i gjithi prej xhami

Share on Google+

Apple është duke punuar në një iPhone që ka një ekran xhami që shkon deri në fund, sugjeron një patentë e re. 

 

E quajtur 'një pllakë e vetme xhami', patenta tregon një pajisje me ekrane në pjesën e përparme dhe të pasme, si dhe butona me ekran me prekje në skajet e saj të lakuar prej xhami.

Vendosja e pjesës së pasme të një iPhone me një ekran xhami 360 gradë potencialisht mund të dyfishojë madhësinë e ekranit, pa ndryshuar formën ose madhësinë e pajisjes.

Përdoruesit e pajisjes mund të kenë 2 ekrane të ndryshme në pjesën e përparme dhe të pasme, ose në mënyrë alternative të mbajnë një ekran përballë tyre nëse e kthejnë në dorë.

Telefoni do të kishte 6 ekrane, një për 'çdo anë të një mbylljeje transparente. Ndërsa kjo tingëllon si një kuti xhami, përsa i përket formës, pajisja e ardhshme do t'i ngjante shumë një smartphone modern. Dy nga këto 6 anët do të ishin pjesa e përparme dhe e pasme, ndërsa 4 të tjerat do të ishin 4 skajet e telefonit.

Sidoqoftë, këto skaje do të kishin gjithashtu ekrane xhami, duke ofruar gjerësi shtesë ose madje duke treguar një grumbull vertikal të aplikacioneve që një përdorues ka hapur.

Një nga skajet do të ishte ende i nevojshëm për të vendosur portën vendimtare të ndryshimit, altoparlantët dhe komponentët e tjerë. Ilustrimet nga patenta sugjerojnë gjithashtu se skajet do të jenë të lakuara, siç u pa për herë të fundit me iPhone 11 në 2019.


Më të lexuarat