Secondary Adv

Ndertohet stadium i bere nga kontejnere ne Katar

Share on Google+

Kontejnerët shumëngjyrësh të transportit dhe një strukturë prej çeliku modulare përbëjnë Stadiumin 974, të përfunduar në Katar përpara Kupës së Botës FIFA 2022.

 

I njohur më parë si Ras Abu Aboud, stadiumi me 40,000 vende pranë portit të Dohas është stadiumi i parë i projektuar për t'u çmontuar plotësisht në historinë e Kupës së Botës FIFA.

Struktura e saj modulare kombinon kontejnerë transporti të ripërdorur dhe një strukturë çeliku, pjesë të së cilës riciklohen. Synimi është që stadiumi të çmontohet dhe të rimontohet në një vend të ri pas turneut të futbollit në 2022, ose të ripërdoret si një seri ambientesh më të vogla.

Dizajni i tij modular reduktoi gjithashtu kostot e ndërtimit, kohën e ndërtimit dhe mbetjet materiale dhe organizatorët thanë se metodat e efikasitetit të ujit sigurojnë që ai të reduktojë përdorimin e ujit me 40%. 

Stadiumi 974 është emëruar pas numrit të kontejnerëve të transportit të përdorur për ndërtimin e tij.

Kontejnerët, shumë prej të cilëve u përdorën për të transportuar materiale ndërtimi në vendin e ngjarjes, shërbejnë si një shenjë për historinë detare të Katarit dhe trashëgiminë industriale të vendit. 

Stadiumi 974 është i vetmi stadium i pozicionuar afër detit dhe do të jetë gjithashtu stadiumi i parë që tifozët e futbollit do të shohin, për shkak të afërsisë me Aeroportin Ndërkombëtar Hamad.


Më të lexuarat