Secondary Adv

Projekti i nderteses me te madhe prej druri ne Danimarke

Share on Google+

Studio daneze Henning Larsen dhe kompania inxhinierike Ramboll kanë projektuar një ndërtesë druri 8 katëshe me shkallë në skajin lindor të Kopenhagen.

 

Ndërtesa e propozuar komerciale me përdorim të përzier, e quajtur Marmormolen, do të kishte një sipërfaqe prej 28,000 metrash katrorë dhe do të ndërtohej tërësisht duke përdorur lëndë druri të ngurtë.

Marmormolen do të ndërtohet në rrethin Nordhavn të Kopenhagen. Ndërtesa, e cila do të jetë një nga strukturat më të mëdha bashkëkohore të drurit në Danimarkë, kombinon zyrën, shitjen me pakicë dhe programin publik në bregdetin popullor Nordhavn, tha studio.

Duke përdorur lëndë drusore në krahasim me betonin, ndërtesa do të "fusë tonelata karboni në vend që të lëshojë tonelata", shtoi studioja. Industria e ndërtimit është një emetues kryesor i CO2, dhe për këtë arsye ne kemi gjithashtu mundësi të mëdha për t'i përmirësuar gjërat.

Marmormolen do të formohet nga një koleksion kubesh drejtkëndëshe që ndryshojnë në lartësi, duke u ngritur dhe rënë në përgjigje të zonës. 

Marmormolen do të përmbajë zyra, hapësira me pakicë dhe restorante, dhe do të rrethohet nga hapësira urbane duke përfshirë sheshe, kopshte dhe shëtitore në tre anët e ndërtesës.


Më të lexuarat