Secondary Adv

El Salvador projekton qytetin e pare Bitcoin

Share on Google+

Presidenti i El Salvadorit, Nayib Bukele ka njoftuar planet për një "Qytet Bitcoin" prej 7,466 hektarësh që do të ndërtohet në juglindje të vendit të Amerikës Qendrore.

  

Pas deklaratës së presidentit në një ngjarje të bitcoin, arkitekti Fernando Romero i FR-EE ka ndarë imazhe se si do të duket qyteti i ri. 

Metropoli i propozuar do të zhvillohet në bazën e vullkanit Conchagua në el Salvador. I planifikuar si një rreth i përsosur, qyteti i bën jehonë formës së një monedhe dhe një koncepti utopik të mëparshëm nga FR-EE ne 2012.

Vullkani në buzë të qytetit luan një rol kyç në projekt pasi energjia e tij gjeotermale është për të fuqizuar të gjithë Rrjetin energjetik të qytetit bitcoin, duke përfshirë minierën e kriptomonedhës. 

Ka gjithashtu një tren ekspres që lidhet me një aeroport të propozuar, port detar dhe qytete të tjera fqinje. Gjysma e programit është rezidenciale. Bitcoin City synon të lehtësojë investimet e biznesit dhe teknologjisë me një sërë stimujsh.

Qyteti është projektuar për t'u ndërtuar në faza, megjithëse nuk janë caktuar data për ndërtimin dhe përfundimin e propozuar. 

Siç raportohet nga BBC, presidenti Bukele tha se infrastruktura publike do të kushtonte rreth 300,000 bitcoin. 


Më të lexuarat