Secondary Adv

Merdeka 118, kulla e dyte me te larte ne bote

Share on Google+

Projektuar nga arkitektët australianë Fender Katsalidis, Merdeka 118 ka arritur zyrtarisht në 118 kate në Malajzi, për t'u bërë kulla e dytë më e lartë në botë.

  

Duke arritur një lartësi prej 678,9 metrash, rrokaqielli super i lartë është një pikë referimi që përcakton zonën e stadiumit Merdeka në qendër të qytetit Kuala Lumpur, vendi ku u shpall pavarësia e Malajzisë në gusht 1957.

Kulmi i kësaj shtese të re mahnitëse të horizontit të qytetit u shënua me përfundimin e majës, 5 vjet pas ceremonisë së themelimit të ndërtesës. Ndërtimi i kullës Merdeka 118 do të përfundojë në fund të 2022.

Kulla e dytë më e lartë në botë ‘merdeka 118’ në Malajzi përfshin mbi 3.1 milionë metra katrorë sipërfaqe dyshemeje dhe 1.7 milionë këmbë katrorë hapësirë ​​për zyra.

Si një destinacion kryesor i ri turistik, rrokaqielli me përdorim të përzier do të jetë shtëpia e mikpritjes, shitjes me pakicë dhe eksperiencave më emocionuese të qytetit, duke përfshirë parkun Hyatt Kuala Lumpur dhe një kuvertë vëzhgimi me lartësi të dyfishtë, e cila do të jetë më e larta në Azinë Juglindore.

Me kullën e sapombaruar, arkitektët sjellin aftësinë e dizajnit australian në arenën globale. Fasada e Merdeka 118 përkufizohet nga palosjet e saj skulpturore të faqeve trekëndore të xhamit.

Ndërtesa ndodhet brenda një parku ujor linear prej 4 hektarësh me hapësira publike të krijuara nga arkitektët e peizazhit sasaki nga Bostoni.


Më të lexuarat