Secondary Adv

Ndertohet stadiumi me formen e nje tende gjigande

Share on Google+

Studio Dar Al-Handasah ka përfunduar stadiumin Al Bayt me 60,000 vende në qytetin Al Khor të Katarit për Kupën e Botës FIFA 2022.

 

I vendosur për të pritur ndeshjen hapëse të turneut të futbollit nëntorin e ardhshëm, stadiumi përcaktohet nga struktura e tij e veçantë si tendë.

E ndërtuar në qytetin port verior të Al Khor, stadiumi Al Bayt u emërua pas tendave historike të Bayt al Sha'ar që përdoreshin tradicionalisht nga njerëzit nomadë në vend dhe në të gjithë rajonin.

Muret e jashtme dhe çatitë me majë të secilës prej 4 tribunave që rrethonin katranin u mbuluan me membranë tekstil me fije qelqi të endur nga politetrafluoroetilen për të krijuar një formë të ngjashme me tendën.

Një çati e palosshme lidh katër tribunat për të mbyllur stadiumin. Përveçse është tepër tërheqës, dizajni i tendës është thellësisht praktik, tha Komiteti Suprem i Katarit.

Hija e ofruar nga struktura e tendës dhe sistemi i saj i çatisë së palosshme plotësojnë teknologjitë e ftohjes së stadiumit, duke ndihmuar në ruajtjen e një temperature të rehatshme brenda pa përdorur ndonjë fuqi shtesë.

Pjesa e jashtme e membranës PTFE të stadiumit ishte e ngjyrosur me ngjyrat tradicionale të zeza, të kuqe dhe të bardha për t'iu referuar më tej tendave tradicionale të popullit nomad. Modelet e endjes së përdorur nga fiset nomade janë përfshirë gjithashtu në ndërtesë.


Më të lexuarat