Secondary Adv

Nje jaht luksoz i projektuar per te fluturuar

Share on Google+

Një firmë italiane e projektimit ka zbuluar jahtin e saj më të ri luksoz, i cili është projektuar për të fluturuar dhe lundruar në oqeanet e botës.

  

I quajtur Air Yacht, automjeti ekstravagant është zbuluar në imazhet konceptuale nga firma me bazë në Romë Lazzarini Design Studio. 

Struktura e fibrës së karbonit mund të arrijë 60 nyje falë 4 helikave elektrike me energji diellore duke e lejuar atë të fluturojë, të rrije pezull dhe të notojë mbi ujë. 

Air Yacht qëndron në ajër, sepse kapakët e tij janë të fryrë me një gaz që është më i lehtë se ajri, në këtë rast helium, ndërsa merr vrull nga helikat e tij masive. Është e paqartë se sa do kushtojë Air Yacht pasi të ndërtohet. 

Gjatësia e përgjithshme e strukturës së fibrës së karbonit do të ishte gati 150 metra, me një gjerësi prej 80 metra, ndërsa kuverta kryesore qendrore do të ishte 260 këmbë në gjatësi dhe 10 metra e gjerë. 

Aeroplanët e dyfishtë të Air Yacht përmbajnë 400,000 m3 helium të kompresuar, i shtyrë nga 8 motorë rrotullues kundër, secili i mundësuar nga bateri ultra të lehta dhe panele diellore. 

Sipas Lazzarini, anija mund të fluturonte me një shpejtësi maksimale prej 60 nyje, gati 70 milje në orë, për më shumë se 48 orë. Ekzistojnë 5 suita për pasagjerë të disponueshme në secilën anë të fluturimit me pamje mbresëlënëse të dritareve nga qielli.


Më të lexuarat