Secondary Adv

Kursimi i energjise fillon me zgjedhjen e xhamit te duhur nga Veka

Share on Google+

Alfa Fab  

ALFA FAB, ju ndiheni me te sigurt ne investimin tuaj me cilesine edhe elegancen e profileve VEKA!

 

Nga pamja e jashtme, termo-xhami iplus neutrale R pothuajse nuk është i ndryshëm nga termo-xhami i zakonshëm.

 

Me ndihmën e një shtrese të papërshkueshme termike, vlera e saj e izolimit është më e mirë për një total prej 60% në krahasim me xhamin konvencional termik.

 

Vlera e saj izoluese Kv = 1.1 W / m²K në DIN tejkalon ndjeshëm normat 3. të izolimi termik dhe redukton ndjeshëm kostot e ngrohjes.

 

Xhami- termik iplus neutral R nuk mban vetëm ngrohjen në dhomë, ajo lejon fitimin e energjisë përmes rrezeve të diellit gjithashtu edhe rrit ndjeshëm temperaturën e sipërfaqes së xhamit.

 

Izolimi termik i nivelit të lartë pengon formimin e mjegullës në dritare, që ishte rasti me dritaret e vjetra.

 

Përparësi të tjera janë: ajri i ftohtë i pakëndshëm në zonën e dritares është e kaluara.

 

Ventilimi i duhur dhe ngrohja

 

  Ventilimi i dhomës në mëngjes për 20-30 minuta (kjo vlen veçanërisht për banjo dhe dhoma gjumi)

 

  Gjatë ditës 3-4 herë, ventilim të hapësirës, në mënyrë që të krijoni rrymë ajri (shpujë). Kjo vlen veçanërisht për momentet pas gatimit dhe dushit.

 

3    Dritaret duhet jo vetëm të anohen, por të jenë sa më të hapura. Ky lloj i ventilimit është shumë efikas, ndërsa animi afagjatë i dritareve gjatë sezonit të ngrohjes shton dyfishin e kostove të ngrohjes.

 

4    Sigurisht që gjat ventiliimit qkyqen mjetet e ngrohjes.

 

5    Ngrohni të gjitha dhomat në mënyrë të barabartë dhe sigurohuni që rënia e temperaturës të mos kalojë 5 ° C gjatë natës. Kjo do të parandalojë kondensimin e lagështisë në mure dhe tavan të ftohur.

 

6    Ventilimi i duhur ndihmon në kursimin e energjisë, arrihet një klimë e shëndetshme dhe parandalohen ndryshimet e dëmshme.

 

 

Parandaloni paraqitjen e mykut

 

Myku transmetohet përmes ajrit. Vendbanimi ideal i tij ku gjen ushqim janë sipërfaqet e lagura, të tilla si pjesët e lagura të murit ose derdhja në dysheme gjat dushit.

 

Më të zakonshmet janë qoshet e dhomave dhe muret e jashtme në dhomat e gjumit, dhomat e fëmijëve, kuzhinë dhe kryesisht banjot.

 

Pastaj vendet më të zakonshme janë aty ku nuk ka mjaft ngrohje dhe qarkullim të ajrit, për shembull, prapa perdeve, dollapëve ose lidhjeve të dritareve.

 

Në këto vende, lagështia kondensohet dhe krijon të ashtuquajturat lagështirë sipërfaqësore.

 

 

Nëse shfaqet myku i zi, kjo është shenjë e qartë se dhoma ka një nivel të lartë lagështie. Mënyra më efektive e largimit të mykut është tharja.

 

Ventilimi i gjatë dhe i vazhdueshëm si dhe ngrohja e duhur janë parandalimi më i mirë kundër mykut dhe krijojnë klimëe të shëndetshme.

 

 

Kliko mbi logo per kontaktet e kompanisë Alfa Fab Veka Albania

 Alfa Fab


Më të lexuarat