Secondary Adv

Projekti i nderteses te mbuluar me fotovoltaike

Share on Google+

Studioja MVRDV ka publikuar pamjet e Sun Rock, një zyrë e vetë-mjaftueshme që ajo ka projektuar në Tajvan për kompaninë e energjisë në pronësi të qeverisë Taipower. 

 

E vendosur në Parkun Industrial Bregdetar Changhua pranë Taichung, ndërtesa do të mbulohet me fotovoltaikë me kënd dhe do të përdoret për ruajtjen dhe mirëmbajtjen e pajisjeve të energjisë së qëndrueshme.

Sun Rock do të dallohet nga forma e tij e rrumbullakosur, të cilën MVRDV e ka zhvilluar për të maksimizuar sasinë e dritës së diellit që fasada e saj e mbuluar me fotovoltaik mund të shfrytëzojë për të krijuar energji.

Ndërkohë, skaji verior i ndërtesës do të jetë me kupolë për të maksimizuar ekspozimin ndaj diellit në mëngjes dhe mbrëmje. Qëllimi i MVRDV dhe Taipower është që ndërtesa të prodhojë mjaftueshëm energji elektrike që ajo të jetë e vetë-qëndrueshme.

Çdo tepricë që gjeneron do të dërgohet në rrjetin e energjisë. Fasada e Sun Rock do të projektohet si një seri palosjesh të përdorura për të mbështetur panelet fotovoltaike dhe dritaret.

Projekti aktual mund të mbështesë të paktën 4000 metra katrorë panele diellore. Kjo pritet të gjenerojë pothuajse 1 milion kilovat-orë energji të pastër në vit, për të cilën MVRDV tha se është e barabartë me energjinë e prodhuar nga djegia e 85 tonë naftë bruto.


Më të lexuarat