Secondary Adv

El Salvador zbulon projektin e qytetit Bitcoin

Share on Google+

Presidenti i El Salvadorian ka zbuluar dizajnet e një qyteti të financuar nga kriptovalutat që është planifikuar të ngrihet në anën e një vullkani në jug të vendit.

  

I vendosur për t'u ndërtuar në Gjirin e Fonseca në bregun jugor të El Salvadorit, qyteti i propozuar do financohet nga shitja e një bono Bitcoin dhe do të mundësohet nga energjia gjeotermale nga vullkani afër Conchagua.

Qyteti rrethor, i cili merr formën e tij nga forma e një bitcoin, është projektuar nga arkitekti Fernando Romero, themeluesi i studios FR-EE. Modeli i artë tregon një qytet koncentrik që rrezaton nga një shesh qendror i shënuar me logon e bitcoin.

Bukele zbuloi gjithashtu imazhe të disa ndërtesave të rëndësishme që do të ndërtoheshin në sheshe së bashku me imazhet e një aeroporti të rrumbullakosur.

Edhe pse modeli ishte një ngjyrë e artë, Bukele i siguroi njerëzit se qyteti nuk do të ishte tërësisht i artë duke e ndarë gjithashtu një përzgjedhje paraqitjesh realiste.

Vitin e kaluar, El Salvador u bë vendi i parë në botë që e bëri kriptomonedhën monedhën e saj zyrtare.

Për të financuar qytetin, El Salvadori synon të emetojë një obligacion prej 10 miliardë dollarësh, që gjysma do të investohet në Bitcoin dhe gjysma në ndërtimin e infrastrukturës së qytetit.

Bitcoin City do të mundësohej nga energjia gjeotermale nga vullkani, e cila do të përdoret gjithashtu për të nxjerrë bitcoin.


Më të lexuarat