Secondary Adv

Ndertesa me tre volume te integruara ne Taipei

Share on Google+

Qendra e shumëpritur e Arteve Performuese në Taipei, e projektuar nga OMA, është kompletuar dhe do të hapet zyrtarisht për publikun më 7 gusht 2022.

  

E vendosur në Taipei, monumenti i ri kulturor është projektuar si një vend për mundësi të reja në artet performuese. Arkitektura monumentale përbëhet nga tre teatro të vendosura në një kub qendror.

Ndërtesa përbëhet nga një "Globe Playhouse" sferike me 800 vende, një Grand Theater me 1500 vende dhe një Blue Box me 800 vende. Kuti e futur në një kub qendror.

Kubi strehon skenat, skenat e pasme dhe hapësirat mbështetëse të tre teatrove, duke lejuar që Teatri i Madh dhe Blue Box të bashkohen për të formuar një Super Teatër - një hapësirë ​​masive.

Konfigurimi i tre teatrove të lidhur në një kub qendror ka rezultuar në funksionim të ri të brendshëm të hapësirave të performancës për të frymëzuar prodhime të paimagjinuara, tha OMA.

Kubi qendror ngrihet nga toka për të krijuar një shesh të peizazhuar. Gianotten shton, The Public Loop ekspozon vizitorët me dhe pa bileta për këto vepra të reja dhe proceset e tyre krijuese.


Më të lexuarat