Secondary Adv

Krijohet xhami dinamik qe mund te ngjyroset

Share on Google+

Departamenti Amerikan i Energjisë dhe Glass Dyenamics kanë zhvilluar teknologji të avancuar të xhamit që ngjyroset kur aplikohet një ngarkesë elektrike.

  

Dhe tani është në dispozicion për shtëpi banimi, me çmime "ekuivalente me xhamin premium gjerësisht të disponueshëm", tha CEO i Glass Dyenamics.

Xhami dinamik i përballueshëm përfaqëson një mundësi të madhe për ndikimin në klimë duke përmirësuar aksesin e konsumatorëve dhe komunitetit në disavantazh në teknologjitë me efikasitet të energjisë, duke përshpejtuar kështu tranzicionin e energjisë së pastër.

Një raport i fundit nga NREL dhe Berkeley Lab tregon se dritaret dinamike në lagjet e banimit mund të eliminojnë 78 milionë tonë metrikë të emetimeve të CO2 në vit deri në vitin 2030.

Kjo është ekuivalenti i energjisë së 9,393,008 milionë shtëpive – më shumë se 19 miliardë dollarë kursime në faturat e shërbimeve.

Glass Dyenamics shpreson që sistemet e saj të reja të xhamit t'u ofrojnë pronarëve të shtëpive deri në 20 për qind në kursimin e energjisë në shtëpi - një propozim me vlerë që të kujton energjinë diellore në çati.


Më të lexuarat