Secondary Adv

Kulla e holle e veshur me gure qelqerore ne Manhattan

Share on Google+

Kulla rezidenciale 450 këmbë e gjatë (137 metra) ndodhet në Upper West Side midis Riverside Park dhe Central Park. 

 

Në përputhje me stilin e zakonshëm të arkitektit 88-vjeçar, ndërtesa është e veshur tërësisht me gur gëlqeror Perla Bianca. 

Kulla e hollë ngrihet nga një bazë më e trashë me një bllok 16 metra pa dritare, duke kurorëzuar ndërtesën, duke i dhënë asaj një formë që Siza e krahasoi me atë të një gjirafë. 

Ndërtesa 37-katëshe ka 77 godina luksoze me rezidenca që variojnë nga një deri në katër dhoma gjumi. Fasada prej guri gëlqeror është projektuar për të krijuar një kontrast me kullat e tjera të zonës të cilat kanë fasada të errëta ose kryesisht xhami. 

Dritaret me përmasa të mëdha shënojnë fasadën e bardhë të zymtë dhe ofrojnë pamje të Manhatan-it dhe perëndimit mbi lumin Hudson.

Aty ku ndërtesa lëviz nga baza më e trashë në shtrirjen më të hollë të kullës, ka një kopsht në natyrë. Brendësia e kullës u projektua nga studioja e Nju Jorkut Gabellini Sheppard Associates, e cila drejtohet nga Michael Gabellini dhe Kimberly Sheppard.


Më të lexuarat