Secondary Adv

Sistemi i ri i Ford qe ul automatikisht shpejtesine

Share on Google+

Prodhuesi i makinave Ford po teston teknologjinë e re që kufizon automatikisht shpejtësinë e automjeteve kur ato hyjnë në zona të caktuara.

 

Skema përdor geofences - perimetra virtualë për zonat gjeografike të botës reale që shkaktojnë një përgjigje softuerike kur kalohet kufiri.

Ford po përdor teknologjinë për të kufizuar automatikisht shpejtësinë e automjeteve kur ato hyjnë në zonat në fjalë. Këto mund të jenë rreth shkollave, spitaleve ose zonave tregtare, ku ka vëllime të larta të trafikut të këmbësorëve.

Teknologjia e re mund t'i japë fund nevojës për shenja të kufizimit të shpejtësisë dhe të parandalojë që shoferët të pësojnë pa dashje gjoba për shpejtësinë, tha Ford.

Gjigandi i makinave aktualisht po teston teknologjinë duke përdorur furgonin e tij elektrik E-Transit. Kur furgoni hyn në një zonë të rrethuar me sinjalistikë, informacioni i limitit të shpejtësisë shfaqet në ekranin e pultit të automjetit, duke pulsuar nën shpejtësinë aktuale.

Automjeti më pas zvogëlon automatikisht shpejtësinë në përputhje me zonën megjithëse shoferi mund ta anashkalojë sistemin në çdo kohë.


Më të lexuarat