Secondary Adv

MVRDV krijon uren qe lidh dy ndertesa ne Roterdam

Share on Google+

Studio holandeze e arkitekturës MVRDV ka hapur Rotterdam Rooftop Walk, një instalacion me ngjyrë portokalli që kalon kufijtë e çatisë së dy ndërtesave ngjitur. 

 

Rotterdam Rooftop Walk është një instalim i përkohshëm i lëvizshëm që shtrihet në anën e Qendrës Botërore të Tregtisë së Roterdamit dhe krijon një urë për në dyqanin Bijenkorf të qytetit.

Instalacioni 600 metra u ndërtua nga kompania e ndërtimit të skelave Dutch Steigers si pjesë e Rooftop Days në Rotterdam, një festival që krijon hapësira të reja për t'u dhënë vizitorëve mundësinë të gjarpërojnë nëpër çatitë e qytetit dhe të zbulojnë disa ekspozita në çati.

Struktura e vendkalimit mbështetet nga një sistem skele që ngrihet dhe bie përgjatë topografisë së çatisë së ndërtesave.

Një numër ekspozitash dhe instalimesh të organizuara nëpër çati synojnë të nxjerrin në pah dhe të rrisin ndërgjegjësimin rreth përdorshmërisë së hapësirave në çati.

Instalacioni i Roterdam Rooftop Walk lidh dy çati 30 metra mbi Coolsingel, një nga rrugët më të njohura të qytetit.

Pas kalimit të Coolsingel, shtegu i gjatë 600 metra i çon vizitorët në çatinë e dyqanit Bijenkorf. Rotterdam Rooftop Walk është i hapur nga 26 maj deri më 24 qershor 2022.


Më të lexuarat