Secondary Adv

Projekti i dy kullave me strukture konike ne Florida

Share on Google+

ODA ka zbuluar projektin për kullat Ombelle në Fort Lauderdale, Florida, të cilat do mbështillen nga një rrjetë çeliku të përshkruar nga arkitektët si një ekzoskelet.

 

Zhvillimi Ombelle do të përbëhet nga një bazë e gjerë me dy kulla të ngushta të së njëjtës lartësi të shtrira prej saj të rrethuara nga ballkone të mbështetura në strukturën e jashtme prej çeliku.

Blloku i banesave do të ketë 1,100 njësi banimi të shtrira mbi një strukturë bazë dhe dy kullat 43-katëshe. Ajo do të bëhet një nga ndërtesat më të larta në qytetin e Floridës, ku ndërtesa më e lartë aktuale ka 45 kate.

Të dy rrokaqiejt do të ngrihen nga një bazë që në nivelin e rrugës e cila është e rrethuar me kolona. Kati përdhe do të ketë më shumë se 930 metra katrorë hapësirë ​​komerciale.

Kjo rrjedhë skulpturore e strukturës i jep asaj një pamje pothuajse të ngjashme me fizarmonikën, e shtuar nga "ekzoskeletoni" i trarëve metalikë që kalon jashtë fasadave të xhamit.

Fasada e mrekullueshme përbëhet nga një ekzoskelet delikat me një guaskë të jashtme tarracash dhe ballkonesh që ndryshojnë në thellësi, gjatësi dhe dendësi për të krijuar një ndjenjë të identitetit individual midis shtëpive, shpjegoi ODA.


Më të lexuarat