Secondary Adv

Autostrada ne Itali qe karikon makinat elektrike ne levizje

Share on Google+

Kompania mëmë e Fiat, Stellantis ka prezantuar Arena del Futuro, një qark revolucionar i pajisur me induksion dinamik që mund të karikojë EV-të në lëvizje.

 

E ndërtuar nga A35 Brebemi, të dy kompanitë kanë testuar qarkun në Itali, ku një Fiat New 500 tregon se Transferimi i Energjisë me Wireless Dinamik (DWPT) me të vërtetë funksionon, duke hequr ankthin e diapazonit duke mbështetur dekarbonizimin dhe qëndrueshmërinë mjedisore.

Pas testeve, kompanitë kanë zbuluar rezultatet që tregojnë se DWPT u mundëson automjeteve elektrike me bateri (BEV) të udhëtojnë me shpejtësi tipike të autostradës pa konsumuar energjinë e ruajtur në baterinë e saj.

Pas muajsh testimi, Stellantis ka demonstruar se Arena del Future ka aftësinë e teknologjisë së transferimit të energjisë dinamike me valë për të rimbushur me valë automjetet elektrike ndërsa ato udhëtojnë nëpër korsi të dedikuara rrugore.

DWPT është një sistem mbështjelljesh të vendosura nën asfalt që transferon energjinë direkt te makinat, kamionët dhe autobusët pa pasur nevojë të ndalen në stacionet e karikimit për të rimbushur bateritë e tyre.

Teknologjia mund të përshtatet për të gjitha automjetet e pajisura me një marrës të posaçëm që transferon energjinë e ardhur nga infrastruktura rrugore drejtpërsëdrejti në motorin elektrik.


Më të lexuarat