Secondary Adv

Lightyear 0, makina elektrike qe udheton me muaj pa u karikuar

Share on Google+

Lightyear ka prezantuar Lightyear 0, një makinë me panele diellore që ofron më shumë distancë me më pak bateri, duke reduktuar peshën dhe emetimet.

 

Ajo që e bën automjetin të gatshëm për rrezet diellore qëndron në çatinë e saj të optimizuar diellore, një qasje projektimi që do të thotë se makina mund të ecë për javë, madje edhe muaj, pa u karikuar.

“Në klimat me re, bazuar në mesataren e udhëtimit prej rreth 35 kilometrash në ditë, mund të vozitësh deri në dy muaj përpara se të duhet të mendosh për karikim.

Në vendet më me diell, kjo mund të jetë deri në 7 muaj”, ndan kompania. Kompania pretendon se teknologjia e saj i lejon përdoruesit të transformojnë çdo prizë elektrike nëpër qytete në një stacion karikimi.

Kjo do të thotë se edhe kur automjeti është i lidhur në një prizë të rregullt në shtëpi, Lightyear 0 ende mund të karikojë 32 kilometra rreze në orë.

Duke hyrë brenda makinës, pjesa e brendshme është e veshur me lëkurë me bazë bimore, pëlhura të bëra nga shishe PET të ricikluara dhe elementë dekorimi prej druri, gjithçka e qepur në çdo shtresë të Lightyear 0 me cilësi të lartë dizajni. 


Më të lexuarat