Secondary Adv

Perfundon kulla 300 metra e larte e Bankes se Kuvajtit

Share on Google+

Foster + Partners ka përfunduar selinë e re për Bankën Kombëtare të Kuvajtit.

 

E vendosur në një vend të shquar në qytetin e Kuvajtit, kulla 300 metra ka një prani të veçantë midis ndërtesave të Sharq, distrikti financiar në rritje i qytetit.

Dizajni kombinon karakteristika të qëndrueshme dhe inovacion strukturor, duke ofruar një formë pasive efikase në energji, duke mbrojtur zyrat nga ekstremet e klimës së Kuvajtit.

Foster + Partners dizajnon Bankën e saj Kombëtare të Kuvajtit me një fasadë të lakuar që zbulon pamje panoramike të Gjirit Arabik.

Një seri pendësh betoni përgjatë shtegut të diellit shtrijnë lartësinë e plotë të kullës, duke siguruar mbështetje strukturore dhe duke kontribuar në strategjinë mjedisore përmes hijeve.

Forma dalluese e kullës krijon pllaka dyshemeje më të gjera drejt majës, duke ofruar pamje të gjera për një numër më të madh njerëzish. 63 katet e kullës janë të vendosura nga lobe qiellore, të cilat ofrojnë një fokus social dhe ambiente takimesh për stafin.


Më të lexuarat