Secondary Adv

Ferrari zhvillon oren me te holle mekanike ne bote

Share on Google+

RM UP-01 Ferrari është vetëm 0,05 mm më e hollë se Octo Finissimo Ultra i Bulgari, dhe tani pretendon titullin si ora mekanike më e hollë në botë.

 

Me vetëm 1.75 milimetra trashësi, RM UP-01 Ferrari përbën një triumf të aftësive teknike dhe ilustron një qasje të re për mekanikën e orës, në të cilën teknika më shumë se kurrë dikton estetikën, shpjegon Richard Mille.

RM UP-01 Ferrari është në shitje për 1,888,000 dollarë. Sipas markës, orës iu deshën më shumë se 6000 orë për t'u zhvilluar dhe testuar. Richard Mille zgjodhi titanin e klasës 5 për bazën dhe urat, një aliazh shumë rezistent ndaj korrozionit.

Aliazhi është 90% titan i klasës 5, 6% alumini dhe 4% vanadium, tha ai. Ky kombinim rrit më tej vetitë mekanike të materialit, gjë që shpjegon përdorimin e shpeshtë të tij në industrinë e hapësirës ajrore, aeronautikës dhe automobilave.

Pllaka bazë ndodhet brenda një kuti drejtkëndëshe të rrumbullakosur, me treguesin e kohës që ndodhet në qendër të gjysmës së sipërme. Ora mbështillet me dorë dhe ka një rezervë energjie prej rreth 45 orë.

Një përzgjedhje funksioni integrohet në kornizë midis orës 10 dhe 11 dhe i lejon përdoruesit të zgjedhin funksionin e mbështjelljes ose të vendosjes së dorës.


Më të lexuarat