Secondary Adv

Perfundon ndertimi i ures me harqe ne Los Angeles

Share on Google+

Michael Maltzan Architecture përfunduar ndërtimin e urës së saj "Ribbon of Light" në Los Anxhelos.

 

Me fillimin e punës në vitin 2016, struktura e betonit dhe e çelikut tani qëndron si zëvendësimi i një "Sixth Street Viaduct" të ndërtuar në vitin 1932, i cili gjatë viteve kishte parë një përkeqësim të pariparueshëm.

Dhjetë palë harqe ngrihen dhe bien rrjedhshëm përgjatë urës me hark të lidhur 3500 këmbë të gjatë, secila e lidhur me një rrjetë diagonale kabllosh të tensionuar.

Çifti më i lartë i harqeve ngrihet 60 metra mbi lumin LA të Kalifornisë, i njëjti vend ku ishin vendosur ato të urës origjinale.

Michael Maltzan Architecture, fut në rrugëkalimin e saj në Los Angeles një rrjedhshmëri dinamike, jo vetëm përmes harqeve të saj me përpjesëtim të parregullt, por përmes këndeve të tyre të anuar që duket se përqafojnë kuvertën.

Nën urën e sapopërfunduar, një park i ri publik prej 12 hektarësh i projektuar nga Hargreaves Jones Associates do të sigurojë që asnjë hapësirë ​​të mos harxhohet kot.

Projekti përfshin jo vetëm lumin, por autostradën I-101 me 6 korsi dhe 18 shina hekurudhore. Ndërkohë, Shiriti i Dritës është i hapur për makinat, këmbësorët dhe biçikletat - ndryshe nga rruga origjinale e cila ishte e rezervuar vetëm për makina.

Me madhësinë e saj të zgjeruar në 100 këmbë, rruga integron korsi të jashtme të mbrojtura në të dyja anët e përcaktuara për këmbësorët, së bashku me korsi të veçanta të mbrojtura për çiklistët.


Më të lexuarat