Secondary Adv

Bjarke Ingels nderton kompleksin rezidencial me pamje unike

Share on Google+

Bjarke Ingels Group (BIG) dhe Barcode Architects kompletojnë një pikë referimi të re ikonë për Amsterdamin me projektin e strehimit Sluishuis.

  

Projekti qëndron në bashkimin midis ujit, peizazhit rural dhe qytetit, dhe qëndron brenda lagjes rezidenciale në rritje të IJburg.

Zhvilluar dhe ndërtuar nga VORM, BESIX Real Estate Development dhe BESIX Nederland, Sluishuis është një përkthim bashkëkohor i bllokut tipik të ndërtimit të Amsterdamit që i përgjigjet në mënyrë specifike vendndodhjes së tij të veçantë në ujë.

Vëllimi është ngritur në njërën anë për të lejuar ujin në oborr dhe zbret nga ana tjetër për të bërë një gjest ftues drejt IJburg me tarraca të gjelbërta miqësore. Nga çdo kënd, vizitorët e përjetojnë volumin ndryshe.

Me kompleksin e banimit Sluishuis të sapo zbuluar, Bjarke Ingels Group dhe Barcode Architects prezantojnë 442 apartamente në Amsterdam.

Shtëpitë me qira dhe të zotëruara nga pronarët alternojnë në të gjithë ndërtesën dhe ofrojnë hapësirë ​​për grupe të ndryshme të synuara, nivele të të ardhurave dhe kategori moshe.

Të gjitha apartamentet janë të aksesueshme nga një oborr qendror. Çdo shtëpi ka pamje dhe dritë optimale të ditës falë formës së veçantë të Sluishuis me volumin e saj me prerje të dyfishtë.

Sluishuis ka një larmi të pasur tipologjish banimi, duke përfshirë studiot kompakte urbane dhe apartamente për sporte ujore.


Më të lexuarat