Secondary Adv

Projekti i kulles me te larte prej druri ne Ameriken e Veriut

Share on Google+

Studio kanadeze Icon Architects ka publikuar dizajnin e saj për një kullë 31-katëshe në Toronto, e cila do të jetë struktura më e lartë prej druri në Amerikën e Veriut. 

 

Struktura është propozuar për qendrën e Torontos, pranë Universitetit të Torontos. Nëse miratohet nga qyteti, struktura do të jetë 90 metra e lartë, duke e bërë atë strukturën më të lartë të drurit masiv në Amerikën e Veriut.

Kulla e Torontos mund të jetë struktura më e lartë me lëndë druri në botë. E planifikuar si një kullë banimi, studio do të përdorë lëndë druri të laminuar të kryqëzuar (CLT) si material për dyshemetë e kullës dhe për disa nga muret e saj.

Eslami tha se vendimi për të krijuar një projekt me lëndë drusore erdhi nga dëshira e klientëve për ta bërë strukturën të qëndrueshme, pavarësisht se metoda e ndërtimit është më e shtrenjtë se betoni.

Megjithatë, struktura nuk është në përputhje me kodin e ndërtimit në Ontario. Dizajni i kullës së drurit masiv u frymëzua nga loja e drurit Jenga. Imazhet tregojnë një mur anësor me shumë ngjyra që ngrihet nga një rresht ndërtesash me tulla poshtë bllokut të ri. 

Ai shtoi se deri më tani, mirëmbajtja e nevojshme për veshjen me dru për një ndërtesë të kësaj madhësie do ishte shumë e kushtueshme.


Më të lexuarat