Secondary Adv

Arabia Saudite do ndertoje kullen lineare 170 km te gjate

Share on Google+

Qeveria e Arabisë Saudite ka zbuluar pamjet e një qyteti linear 500 metra të lartë të quajtur The Line, i cili do të ndërtohet pranë Detit të Kuq si pjesë e Neom.

  

E vendosur të shtrihet 170 km në veriperëndim të Arabisë Saudite, megastruktura, e cila do të ketë fasada të pasqyruara, do të jetë 500 metra e lartë, por vetëm 200 metra e gjerë.

Struktura do të përbëhet nga dy struktura të ngjashme me murin që do të mbyllin një zonë të hapur ndërmjet tyre.

Në lartësinë 500 metra, dy struktura do të bëhen ndërtesa e 12-të më e lartë në botë, si dhe do të jenë deri tani më e gjatë.

Struktura, e cila është projektuar për të strehuar 9 milionë banorë kur të përfundojë, do të përmbajë zona banimi, shitje me pakicë dhe argëtim, si dhe shkolla dhe parqe.

Pamjet tregojnë parqe të vendosura midis dy blloqeve lineare, të cilat do të lidhen me ura të shumta dhe do të mbushen me më shumë hapësira të gjelbra.

Ajo do të jetë tërësisht e veshur me fasada të pasqyruara për t'i dhënë strukturës një pamje unike. Një sistem transporti me gjatësinë e megastrukturës do të projektohet për të lidhur të dy skajet e qytetit brenda 20 minutave.

Sipas qeverisë së Arabisë Saudite, struktura do të fuqizohet tërësisht nga energjia e rinovueshme dhe është projektuar si një alternativë e qëndrueshme ndaj qyteteve tradicionale.


Më të lexuarat