Secondary Adv

SOM projekton ndertesen ne formen e reve per Alibaba

Share on Google+

Studio e arkitekturës Skidmore, Owings & Merrill ka zbuluar dizajnin e saj për një seli për kompaninë globale të teknologjisë Alibaba në distriktin Xuhui të Shangait.

  

Ndërtesa prej 75,000 metrash katrorë do të përbëhet nga një grup modulesh në formë kuboidi që përmbajnë hapësira zyre të rregulluara në një formë që SOM e krahason me një re.

Shtyrja dhe tërheqja e hapësirave të brendshme të selisë krijon tarraca dhe zona takimi me konsolë që mjegullojnë dallimin midis ambienteve të brendshme dhe të jashtme dhe rezultojnë në një formë të papërcaktuar, të ngjashme me renë.

Për të akomoduar ekipin në rritje të kompanisë, struktura u projektua për të qenë sa më fleksibël, me ambiente të brendshme pa kolona që mund të evoluojnë me nevojat e kompanisë.

Ndërtesa do të përbëhet nga hapësira pune të brendshme dhe të jashtme që rrethojnë një oborr. Shkallët dhe urat komunikuese ndërmjet hapësirave inkurajojnë njerëzit që punojnë në zona të ndryshme të selisë të lidhen me njëri-tjetrin.

Studio ka synuar që dizajni të tejkalojë kërkesat për LEED v4 dhe China Green Star. Kopshtet e çatisë do të mbledhin ujin e shiut dhe sistemet inteligjente do të qarkullojnë ajrin e pastër, duke reduktuar nevojën për ftohje.

Fasada është projektuar për të ridrejtuar deri në 40 për qind të fitimit të nxehtësisë diellore.


Më të lexuarat