Secondary Adv

Ford krijon stacionin e karikimit robotik per makinat elektrike

Share on Google+

Ford po provon një stacion karikimi robotik për automjetet elektrike, i cili mund ta bëjë më të lehtë për personat me aftësi të kufizuara të karikojnë makinat e tyre.

 

Prodhuesi i makinave me bazë në Michigan ka demonstruar një sistem prototip, të zhvilluar nga inxhinierët në Universitetin e Dortmundit, Gjermani.

Ai përbëhet nga një krah robotik që shtrihet deri në portin e karikimit të një makine elektrike, i operuar nga shoferi nëpërmjet smartfonit të tij nga brenda automjetit.

Pas karikimit, krahu tërhiqet përsëri në vend dhe shoferi mund të vazhdojë rrugën e tij pa pasur nevojë të dalë nga makina. Aktualisht, mbushja e një makine me benzinë ​​ose karikimi mund të jetë sfiduese për personat me aftësi të kufizuara në lëvizje, sipas Ford.

Stacioni i karikimit përmban një derë rrëshqitëse që fsheh krahun robotik. Kur shoferi parkon pranë stacionit, mund të shfaqë aplikacionin FordPass të Ford që përdoret falas për të hapur dyert rrëshqitëse dhe për të lëshuar krahun.

Pasi të aktivizohet, mbulesa e stacionit hapet dhe krahu i karikimit shtrihet drejt portës së karikimit të makinës me ndihmën e një kamere të vogël.


Më të lexuarat