Secondary Adv

Skanderbeg Building, projekti i kulles unike ne Tirane

Share on Google+

Ndërtesa e Skënderbeut (e njohur zyrtarisht si Tirana’s Rock) është një projekt me përdorim të përzier.

 

Me 85 metra lartësi dhe i skalitur në formën e bustit të heroit kombëtar të Shqipërisë – do të jetë ndër ndërtesat më të mëdha në botë që dyfishohen si një skulpturë figurative.

E mbështjellë në ballkone të lakuara që formojnë formën e kokës së Skënderbeut, ndërtesa do të jetë një pikë referimi në sheshin Skënderbej, duke i dhënë Tiranës një identitet unik.

Koka e Skënderbeut është "gdhendur" nga ky vëllim maksimal i lejueshëm si një bust mermeri. Shpatullat e tij përputhen me pjesën më të gjerë, ndërsa koka e tij është e kthyer djathtas, përballë sheshit që mban emrin e tij.

Dizajni arrin pamjen e tij të pazakontë duke përdorur ballkone që mbështjellin të gjithë ndërtesën në çdo nivel, me zgjatime të lakuara që formojnë detajet e fytyrës si hunda, veshët dhe mjekra.

Këto ballkone lejojnë hapësirat e brendshme të ndërtesës të adoptojnë një planimetri më racionale, ndërkohë që ofrojnë një sasi të konsiderueshme të hapësirës së jashtme të vlefshme dhe me hije për banorët.

Brenda, ndërtesa përmban 1 nivel të hapësirës komerciale dhe 4 nivele zyrash. Mbi këtë, 20 kate apartamentesh banimi mbushin “kokën”, me kujdes të veçantë që i kushtohet çdo planimetrie individuale për të siguruar që këto shtëpi të jenë funksionale pavarësisht formës së parregullt të ndërtesës.


Më të lexuarat